Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Díky za skvělý článek, paní autorko. Moc se mí líbí věta "popřením jinakosti popíráme sami sebe", asi Vám ji ukradnu jako své motto.:-) Chci se naopak radovat z jinakosti druhých a z krásné pestrosti světa, ať už jde o různá obdarování mužů a žen, nebo třeba i různých kultur, národů i jednotlivých lidských bytostí.

1 0
možnosti

L96e90n71k58a 75N75o92v88á

8. 11. 2013 10:04

Mně se zdá článek pěkně zmatený. Zdá se, že máte závislost na slovu gendrové. Zkuste si spočítat kolikrát jste ho použila.

1 1
možnosti

Díky za Váš názor. Na svých stylistických schopnostech neustále pracuji.

0 0
možnosti

To, že Vy jste spokojená s vlastní pozici v české společnosti neznamená, že je to takhle všude na světě. Feministky tady nejsou kvůli Vám, ale kvůli desítkám milionů žen, což nemají ani pomyšlení na práva jaké užívate Vy sama. A to vím o čem mluvím - žila jsem 3 roky v islamské zemi. Nejde jenom o Islam, stačí sa např. podívat i do Ruska.

1 1
možnosti

Já přeci nepopírám, že jsou země, kde ženy nepožívají stejných práv, jako muži. Jen si nejsem jistá, jak jim současné aktivity evropských a amerických feministek (obzvláště ty nesmyslné, jako je např. násilné vymýtání genderových stereotypů) mají pomoci. Skutečně jsme pro (nejen) islámské země takovým vzorem?

1 0
možnosti

Rovni jsme si všichni jen máme každý jinou úlohu v životě.

2 0
možnosti

Ono s tou genderovou nerovností stejně nelze nic udělat, protože jsme rozdílní i v myšlení. Když to řeknu já, muž, může to zavánět šovinismem.

Faktem však je, že muž se posledních 200 000 let vyvíjel k systematičnosti, orientaci a rychlému rozhodování, protože když byl na lovu, musel se okamžitě zorientovat v terénu a jednoduše buď lovil nebo byl loven. Ono taky, ženy jaksi neměli tu sílu mamuta dotáhnout do osady.

Ženy se posledních 200 000 let vyvíjeli k multiprocesovému myšlení, protože museli současně zajistit vaření, děti, uklizení. Jelikož ženy nepopoháněl strach, že je slupne mamut, ale tlačil je čas, jsou empatičtější než muži a zvládají více věcí současně. Bohužel tyto věci nemají systém, který si naopak vypracovali muži.

Když pominu fyziologické rozdíly, tak tyto rozdíly v myšlení změnit NELZE, ať se feministky staví třeba na hlavu.

5 0
možnosti

;-D

V mysleni je kazdy rozdilny. Jste si vazne jist, ze kazdy muz napise stejnou odpoved jako vy? 

Proc do toho hned tahate vareni? Copak muzi neumo varit? Zeny driv neuklizely, nebylo co. I muzi uklizeji a vari. ;-D

Jak vas tak ctu , jste v zajeti tech nejjednodussoch stereotypu.  Feministky mluvio prave o rozdilech a o rovnosti, presto, ze jsme vsichi - i muzi - ROZDILNI.

0 0
možnosti

Ono to je jinak. Průmyslová revoluce zničila rodinu. Aby se lidé uživili, musela do práce nastoupit i žena. Tím se rozbil tradiční model rodiny. 

Feminismus je jen důsledek tohoto. Že to je zvrácené? No je, ale takto to chce tento moderní svět. 

Stereotyp je dnešní pohled na ženu v dějinách. Ženy zastávaly svojí roli po staletí, ale nikdy to nebyla čistě role kuchařky, rodičky apod. 

Mám pocit, že skutečně emancipované ženy žily v tom "temném" středověku. Dnes je ta emancipace výkřikem zakomplexovaných

3 0
možnosti

Asi to bude tím, že psychicky vyrovnaný jedinec nepotřebuje pro své sebe-vědomí genderovou politiku. 

Koneckonců, budu mít lepší pocit z toho, když si mě např. zaměstnavatel vybere pro moje schopnosti a nikoliv kvůli kvótám.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS